De eerste Singer naaimachine uit 1851.

Geplaatst op woensdag 19 februari 2014 @ 07:36 , 112 keer bekeken

De eerste pogingen tot mechanisch naaien gaan terug tot 1755. Vanaf dat moment wordt er door vele uitvinders tevergeefs getracht een goedwerkende naaimachine uit te vinden. In 1830 echter, vraagt Bartelemey Thimonnier, kleermaker van beroep, een patent aan voor de vervaardiging, verkoop en exclusieve afzet van de naaimachine. Deze naaimachines naaiden met de zogenaamde kettingsteek. De machine kon een snelheid halen van 200 steken per minuut. Ter vergelijking: tegenwoordig is een snelheid van 900 steken heel gewoon. Niemand had belangstelling voor de machine. Hoewel uitvinder Thimonnier in Frankrijk en Amerika patent had aangevraagd op zijn machine, stierf hij in 1851 in bittere armoede.

 de_eerste_Singer_1851.gif

Isaac Singer wordt in 1811 geboren. AI op 12-jarige leeftijd verlaat hij het ouderlijk huis. Hij is erg handig en zijn leeftijd ver vooruit. Om brood op de plank te krijgen, speelt Singer Shakespeare stukken in verschillende theaters. Daarnaast is Singer uitvinder. Zo ontsproten onder meer een houtzaagmachine en een perforator aan zijn creatieve geest. In 1850 wijdt hij al zijn tijd en aandacht aan de naaimachine. Hij is de eerste die het voor elkaar krijgt een praktisch bruikbare machine te ontwikkelen. Het loopt met Singer een stuk beter af dan met uitvinders als Thimonnier .

Handnaaimachine-17205951.jpg 

Bij de productie van zijn naaimachine had Singer een doel voor ogen: Een goede, betaalbare en eenvoudig te bedienden naaimachine. Nu, ruim 160 jaar later, is dat nog steeds het doel van het Singerconcern. Een ruim 160 jaar oud doel en de drang tot innovatie heeft Singer gemaakt tot wat het nu is: de grootste naaimachine fabrikant ter wereld .

Bron internet.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Alvredea starstarstarstarstar

Wat een gezellige club is dit ..ik kan alleen maar zeggen in de aanbeveling van kom er gezellig bij .Groetjes Nathalia


poepelotje starstarstarstarstar

Heerlijk even wegdromen bij zoveel mooie dingen uit het verleden.


Meer aanbevelingen